Licht is misschien wel de belangrijkste sfeermaker in

jouw huis

Licht is cruciaal

Je kunt nog zo veel aandacht besteden aan de indeling, de soort meubels of kunst aan de muur, als je het niet ziet dan doe het niets voor je huis. 

En daar is licht voor nodig. Goede basisverlichting, functionele verlichting, sfeerverlichtingen en de juiste kleur-/lichtcombinaties.

Wij denken bij VillaIdea nooit te licht verlichting. Daarom besteden we bij het maken van een verlichtingspan veel aandacht aan de juiste balans tussen wat er aan licht nodig is in je huis, wat voor sfeer je er mee wilt bereiken en hoe dat passend te maken is in je bestaande of te restylen interieur.

Uw wensen, de plek van licht in je huis, de soorten armaturen en uw budget geven ons richting voor uw verlichtingsplan.

Meer weten over verlichting, maar dan voor jouw huis of kantoor? Mail Tjitske

Verlichtingsplan

Zorg voor licht

Een ruimte die je wat groter wilt laten worden kan betoverd worden door licht. Een van de makkelijkste om een ruimtelijk effect te krijgen is om plafondverlichting zowel naar beneden als naar boven te laten schijnen.

Villa Idea weet wat je dan voor verlichting moet kiezen en wat dan ook nog ‘ns past bij jouw stijl. Bijvoorbeeld dit Modular plafondarmatuur. Met 4 halogeenlampen van 50 Watt creëer je zeker meer ruimte door verlichting.

Halogeenlicht zorgt ook voor iets meer ruimtelijk effect dan de gloeilamp. Meer weten? Mail even naar Tjitske

Verlichtingstip: Zo maak je ruimte met licht

Basisverlichting

Bij verlichting kijk ik eerst naar een goede basisverlichting om voldoende licht voor te ruimte te kunnen hebben. Bij een kantoor is dat bijvoorbeeld meer dan bij een huiskamer.Functionele verlichting

is in elk huis of kantoor nodig. Het is de lamp boven de eettafel, de uitlichting van de zit, de lamp in de hal die meteen warmte geeft. Maar ook die lamp die je schilderij uitlicht.

4 soorten verlichting

Werkplekverlichting

Heb je (samen) nou echt een goede lamp om dat boek bij te lezen? En op je bureau? Maken daar je beeldscherm en je bureaulamp ook steeds ruzie met elkaar?Sfeerverlichting

Brengt net de juiste sfeer binnen. In 70% van de woningen waar ik kom klopt het niet met sfeerverlichting. Met wat kleine lichtaan-passingen is het dan meteen al sfeervoller. 

Haal met het interieuradvies van 
VillaIdea meer uit wonen & werken!InterieuradviesVerkoopstylingWoonAdviesTips__.html

VillaIdea interieuradvies zit in Zeist - 030 6912155 - 06 44752181 - mail ons

http://www.onlineinterieuradvies.nl
http://www.onlineinterieuradvies.nl
Voor € 95,- weet je ‘thttp://www.onlineinterieuradvies.nl
Tjitske geeft interieuradvies bij Anne in Berkel en Rodenrijs.
Stuur VillaIdea 2 foto’s van je interieur en stel je vraag... 
Binnen 4 werkdagen 
krijg jij een persoonlijk
interieuradvies in je mailbox 

<<kijk hier hoe dat werkt>>http://www.onlineinterieuradvies.nl

© 2007 VillaIdea, alle inhoud op deze site is onder voorbehoud en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Gloeilamp

De gloeilamp is en blijft een sfeermaker. De lampen zijn niet al te best voor het milieu als je dit vergelijkt met spaarlampen of led-verlichting, maar wat sfeer betreft bieden ze wel veel voor je interieur. Een prima alternatief is halogeen. De duurste variant van de spaarlamp zowel in aanschaf als energieverbruik is de ‘ouderwetse’  kooldraadlamp.  Wel zeer sfeervol...

Welke verlichting: (spaar)gloeilamp, halogeen of led?

LED

LED, ze kent ze wel, die kleine lampjes die je op veel elektronische apparaten aantreft. Eigenlijk geen lampjes maar een soort weerstandjes die licht geven. De witte variant is meteen de meest dure en de enige variant die echt geschikt is voor woningverlichting.

In badkamers of functionele ruimtes zeer bruikbaar. Het is geen sfeermaker! Wel steel je (nu nog) de show bij je vrienden met deze innovatieve manier van verlichten. Verder gaat led heel lang mee en is zeer energiezuinig. Overigens is LED niet dimbaar!

Spaarlamp

De spaarlamp is in onze ogen wat betreft sfeermaker nog steeds geen welkome gast in huis. Natuurlijk hebben spaarlampen een lange levensduur en is het allemaal heel verantwoord, maar verwacht geen romantische avond onder het wijdverspreide koude licht van de spaarlamp. Inmiddels doen fabrikanten er alles aan om ook de spaarlamp gezelligheid en sfeer mee te geven, wij hebben deze spaarlampen regelmatig geprobeerd. Het resultaat, ze verliezen het qua sfeervol licht nog steeds van halogeenlicht en de gloeilamp.

Halogeen

Halogeen verlichting is veel gezien in moderne verlichting. Het is net zo energie-onzuinig als de gloeilamp maar geeft daarvoor wel meer licht. Per saldo rendeert deze manier van verlichten dus wel beter. Halogeen verlichting in prima te dimmen, let er dan wel op dat je elektronische dimmers gebruikt en bezuinig daar niet op. Tenzij je prima tegen het gezoem van een inferieure dimmer kunt.


TL

De luis in de pels qua verlichting. Wij kunnen er kort over zijn: niet doen. Natuurlijk wel handig in het schuurtje in de tuin. Bedenk je wel dat TL-verlichting vermoeiend licht is.

Uitzonderingen zijn er allicht...

De kenmerken van vooral spaarlampen en hun ongezellig licht wordt meer dan eens teniet gedaan door fraai design. De vorm van een lamp of het armatuur kan immers ook veel sfeer in huis brengen.

In de betere verlichtingswinkel kun je deze vaak vinden en als je dat niet lukt, kun je altijd VillaIdea om een lichtadvies vragen.


Voor een aantal goede woonwinkels verwijzen we je graag door naar de WoonwinkelTop100, een andere site van VillaIdea waar de 100 beste woonwinkels op staan.

  1. 1.Licht is alles bepalend voor de sfeer van je interieur en de beleving van ruimte. Licht is alles bepalend voor de sfeer van je interieur en de beleving van ruimte. (we kunnen het niet vaak genoeg herhalen!)

  2. 2.Bedenk dat licht altijd met kleur speelt, daglicht dat op een felgekleurde muur valt, maar de hele kamer tot die kleur. Stem licht dus op kleur van meubels en muren af.

  3. 3.Licht moet schijnen, maar niet in de ogen. Met name plafondarmaturen kunnen nogal hinderlijk zijn vanuit een zitpositie. Let daar op!

  4. 4.Energieverbruik is steeds belangrijker aan het worden, koop dus bewust en overweeg de energievriendelijke varianten van verlichting: halogeen en led of eventueel de spaarlamp.

  5. 5.Voorkom een rommelige afwerking door bijvoorbeeld lelijk hangende snoeren. als je de kans hebt, bedenk dan voor een verbouwing alvast zorgvuldig na over waar, welke soort en hoeveel licht er nodig is.

  6. 6.Denk ook na over de functie van je verlichting. Hou je van lezen, dan wil je een ander armatuur dan voor televisiekijken. Kom je daar niet uit, win dan advies in.

  7. 7.Hou het veilig! Heb je geen verstand van elektra, ga dan niet ondeskundig zitten klussen. Veel branden worden namelijk veroorzaak door verkeerd aangesloten of onvakkundig aangelegde elektra.

  8. 8.Verlichting is ook je stoppenkast! Zorg voor overcapaciteit om oververhitting en kortsluiting te voorkomen.

  9. 9.Ga voor kwaliteit. Een mooi armatuur mag wat kosten, beknibbel niet op je verlichtingsbudget omdat het de sfeer en het wooncomfort in je interieur voor een groot deel bepaald. 

  10. 10. Een goed verlichtingsplan kan je veel geld, irritatie en ongemak besparen. En omdat het ons vak is, vinden we het altijd leuk als u VillaIdea voor dat verlichtingsplan wilt inschakelen. We houden ons aanbevolen!

De 10 gouden tips voor betere verlichting in je interieur

Van deze interieurs heeft Tjitske werk gemaakt:


verkoopstylingVerkoopstyling.htmlVerkoopstyling.htmlshapeimage_38_link_0
zo kun je ook wonenvoorbeelden_van_VillaIdea_interieuradvies,_kleuradvies,_verlichtingsplan,_interieurstyling,_stoffering_decoratie_en_veel_meer/voorbeelden_van_VillaIdea_interieuradvies,_kleuradvies,_verlichtingsplan,_interieurstyling,_stoffering_decoratie_en_veel_meer.htmlvoorbeelden_van_VillaIdea_interieuradvies,_kleuradvies,_verlichtingsplan,_interieurstyling,_stoffering_decoratie_en_veel_meer/voorbeelden_van_VillaIdea_interieuradvies,_kleuradvies,_verlichtingsplan,_interieurstyling,_stoffering_decoratie_en_veel_meer.htmlshapeimage_39_link_0
alles over kleurkleuradvies.htmlkleuradvies.htmlshapeimage_40_link_0
licht in je interieurshapeimage_41_link_0
met de styliste op padshoppenmeteenstyliste.htmlshoppenmeteenstyliste.htmlshapeimage_42_link_0
kadoboninterieurKadobon.htmlinterieurKadobon.htmlshapeimage_43_link_0
contact met villaideacontact.htmlcontact.htmlshapeimage_44_link_0
wat kost interieuradvies?watwiljij.htmlwatwiljij.htmlshapeimage_45_link_0
over tjitske & villaideaOverVillaIdea.htmlOverVillaIdea.htmlshapeimage_46_link_0
alleen voor bedrijveninterieuradvies_voor_bedrijven.htmlinterieuradvies_voor_bedrijven.htmlshapeimage_47_link_0
woonagenda & eventsVillaIdea_woonagenda_interieur_events_voor_interieuradvies.htmlVillaIdea_woonagenda_interieur_events_voor_interieuradvies.htmlshapeimage_48_link_0
woon woordenlijstVillaIdea_woordenlijst_over_interieur_en_wonen.htmlVillaIdea_woordenlijst_over_interieur_en_wonen.htmlshapeimage_49_link_0
wat anderen willenwaarom_anderen_interieuradvies_van_villaidea_willen.htmlwaarom_anderen_interieuradvies_van_villaidea_willen.htmlshapeimage_50_link_0
woonlinksWoonlinks.htmlWoonlinks.htmlshapeimage_51_link_0
zo wonen anderenZoWoontNederland/ZoWoontNederland.htmlZoWoontNederland/ZoWoontNederland.htmlshapeimage_52_link_0
online interieuradvieshttp://www.onlineinterieuradvies.nlhttp://www.onlineinterieuradvies.nlshapeimage_53_link_0
100 woonwinkelshttp://www.woonwinkeltop100.nlhttp://www.woonwinkeltop100.nl/WoonwinkelTop100_De_beste_woonwinkels_bij_jou_in_de_buurt_interieuradvies_woonadvies_interieurwinkel_kleuradvies_woonsites_1_tot_10.htmlshapeimage_54_link_0
100 woontipshttp://www.woontiptop100.nlhttp://www.woontiptop100.nl/Woontip_Top_100_1_tot_10.htmlshapeimage_55_link_0
besparen in je huishttp://www.bespaartop100.nlhttp://www.bespaartop100.nlshapeimage_56_link_0